[...] seksualnym, podnosi libido, poprawia jakośc erekcji, wytrysku oraz przedłuża czas trwania stosunku oraz samo odczucie orgazmu. Badania na ludziach wykazały znaczny wzrost poziom hormonu lutenizującego (lutropina, LH). LH wiążąc się z receptorami znajdującymie się na powierzchnii komórek Leydiga powoduje wzrost syntezy cyklicznego AMP [...]
[...] czy leucyna nie aktywuje/nasila synteze (przy obecnosci wszystkich eee)? czy nie powoduje wyrzutu m.in. insuliny? pozniej sama szybkosc syntezy białek mięsniowych: -Wiekszy wzrost syntezy (NOLD) spowodowany byl szybkim i wysokim wzrostem poziomu aminokwasów. -stymulacja/wzrost syntezy bialka nastepuje w przypadku podniesienia conajmniej [...]
[...] botanika Petera Forskala (1736-1763). Forskolin jest odpowiedzialny za prawie wszystkie działania farmakologiczne Coleus forskohlii. Otóż w pierwszym rzędzie wpływa on na wzrost produkcji AC – enzymu zwanego cyklazą adenylową (adenylocyklazą), związanego z błonami komórkowymi. Jest on rodzajem enzymu nadrzędnego stymulującego inne [...]
[...] Niezwykle ciekawy okazuje się mechanizm działania ikaryn na uklad hormonalny. Dowiedziono, że zdolne są do kontroli poziomu testosteronu i kortyzolu. Właściwie powodują wzrost poziomu naszego endogennego testosteronu przy jednoczesnej redukcji katabolicznego hormonu kortyzolu, określanego często jako hormon stresu. Kortyzol powoduje tez [...]
glukoza (rownież ta pochodząca z glukoneogenezy) - musi pojawić się we krwi - by trafić do komórek mięsniowych. bialko powoduje wzrost poziomu glukozy we krwi? czesc osob pisze ze powoduje u zdrowych ludzi z reszta u diabetykow (II) podobnie okolo ~50-60% jest deaminowana (w zaleznosci od aminokwasow) z czego kolejne ~56% powinno wejsc do [...]
[...] (!) miejscem regulacji glikolizy, czasami reakcja przeprowadzana przez ten enzym nazywana jest reakcją ograniczającą glikolizy. Enzym hamowany jest allosterycznie przez wzrost stężenia ATP (komórka otrzymuje sygnał o wystarczającym zapasie energii), cytrynianu (związany z dostarczaniem acetylo-CoA do cytozolu - stężenie cytrynianu jest [...]
[...] Snara Kolejny expert internetowy co usłyszał coś gdzieś i uważa sie za specjaliste. Pokaż mi proszę te statystki ? bo Ja ci pokaże oficjalne statystyki np Londyn, Bergamo. wzrost kilka tysięcy umieralność w poprzednich latach. Gruba kreska umieralność 2020, tylko do 14 kwietnia /SFD/2020/5/15/10747cbba94e4fbabfe6fd372af535e5.jpg Zmieniony przez [...]
[...] bolda polecacie? Kiedys bilem bolda bioniche 10ml w dawce od 900mg z zejsciem na 600mg poniewaz byla to za duza dawka i odczuwalem juz pulsujace bole glowy. Po zmniejszeniu dawki dalej robote robilo. Apetyt jak u lwa. Parenascie tygodni temu bilem shree ale tylko 300mg lajtowo i rownierz dzialal. Tu odczulem mocny wzrost wytrzymalosci i apetytu.
[...] Obniżał również objawy syndromu metabolicznego o kilka procent w porównaniu do grupy kontrolnej. W podsumowaniu badacze stwierdzają, że nadmierne spożycie fruktozy powoduje wzrost ciśnienia krwi i objawy zespołu metabolicznego i dochodzą do wniosku, że fruktoza odgrywa ważną rolę w obecnej epidemii otyłości i cukrzycy. Trzeba przyznać, że w [...]
[...] potencję myotrophic 26, kiedy tesosterone 1 został dany potencję myotrophic 200. Te potencje zostały określone przez mierzenie minimalnych dawek, od których znaczące wzrosty w wadze mięśnia zostały przestrzeżone. To przejęło 7 razów LESS testosteron 1 niż testosteron, by wyprodukować te sam wzrosty w wadze mięśnia. Aby podsumować to, ten [...]
[...] we krwi: bialko: bcaa eaa poziom aminokwasów po spozyciu glukozy niezmienil sie praktycznie wogole! poziom aminokwasów przed spozyciem napoju byla podobna u kazdej z grup wzrost poziomu aminokwasów w czasie 0-45min po spozyciu bialka/bcaa/eaa: leucyna:3.9 /9.4/6.2 mmol · min/L izoleucyna:2.9 /5.0/3.6 walina:5.3/7.9/5.2 [...]
[...] w głównych ćwiczeniach zwiększałem ciężar. Kto śledził test i wypiski ten zauważy iż prawie zawsze znajdowały się w rozpiskach treningowych zielone cyferki oznaczające wzrost obciążenia w porównaniu do wcześniejszego, takiego samego, treningu. Kreatyna świetnie rozdrobniona, w porównaniu do innych jakie jadłem np. universala czy zielonego [...]
[...] - moim zdaniem jest błędny, ja przynajmniej treści poprzedniego akapitu nie traktuję jako przesłanki ku temu by takie wnioski formułować. Innymi słowy nie tyle wzrost spożycia protein kosztem innych składników pokarmowych powoduje bezwzględny wzrost PPM, co określone spożycie protein powinno być umocowane w kontekście spożycia [...]
[...] (sumo) Wiosłowanie (nachwyt) Wycisk na poziomej Wycisk sprzed brody Wycisk wąski Uginanie ramion ze sztangielkami Od czwartkowego trenu cały czas mega zakwasy. Wyraźnie czuć wzrost siły po piątkowym ładowaniu, co przełozyło się na ciężary podczas trenu, z czego jestem zadowolony. Jedyny minus dzisiejszego treningu, to jego czas. Przez wydłużenie [...]
[...] i tak przez okres 5dni. Grypa A przez dzien spozywała 20g monohydratu + 370g dodatkowych węglowodanów -> i tak przez okres 5dni. Poczatkowy poziom kreatyny/koncowy -> wzrost A) 121.5/142.2 ->20,7mmol/kg B) 123.4/156.4 ->33,0mmol/kg (+60% (!) w porównaniu do grupy A) Sprobuje wytlumaczyc dokladniej o co mi chodzi: Grupa A - tylko [...]
[...] nmda i ogólnie działa tak samo jak Kwas N-metylo-D-asparaginowy na receptory nmda? mnie osobiscie bardzo zaciekawił DAA bo generalnie wygląda na to że może pomóc zwiększyć wzrost u osob z otwartymi plytkami wzrostowymi, i zwiekszyc sile, mase miesniowa itd, po prostu anabolik, zwieksza testosteron i dht ktore sa dobre na miesnie i wzrost, [...]
[...] (kulturystow) przez 10 tygodni spozywalo dodatkowo: -1.5 gm/kg izolatu (WPI) -1.5 gm/kg kazeiny (CAS) wyniki: -poziom glutaminy mie zmienil sie,byl taki sam u obu grup -wzrost beztluszczowej masy ciała (WPI/CAS): 5.0/0.8kg -wzrost tluszczowej masy ciała (WPI/CAS): -1.5/+0.2kg -grupa WPI odnotowala rowniez wiekszy wrost siły niz grupa CAS [...]
[...] uwalnianie aminokwasow do krwi ma duzy wplyw na zahamowanie/zmniejszenie katabolizmu -bialko serwatkowe powoduje szybkie uwalnianie aminokwasow do krwi,powoduje szybszy wzrost syntezy ale tez wiecej aminokwasow jest utlenianych ********** Badanie nr 14 ********** białko serwatkowe (WH) vs kazeina (CS): Ingestion of Casein and Whey Proteins [...]
[...] Możesz oszczędzić 65% swojego czasu osiągając te same rezultaty. Dodatkowo biegający interwałowo wydatkowali mniej energii w trakcie biegu z submaksymalną szybkością (wzrost o 5-8%). 1. “Four weeks of speed endurance training reduces energy expenditure during exercise and maintains muscle oxidative capacity despite a reduction in training [...]